درباره مؤسسه

 

دكتر محمد بيستوني

ریاست هیئت مدیره موسسه قرآنی تفسیر جوان و گروه موسسات قرآنی تابعه .

متولد 1337 داراي مدرك کارشناسی ارشد جامعه شناسی و دکترای فلسفه

ایشان مولف، محقق، ناظر یا گردآورنده  حدود 1000 عنوان کتابهای تفسیر ترتیبی و موضوعی قرآن کریم است. که 600 عنوان آن چاپ شده است و چهارصد عنوان دیگر بر روی سایت موسسه و یا در مسیر چاپ و نشر می باشند.

 

 

 

 

خلاصه بیوگرافی :

دکتر بیستونی از 14 سالگی وارد مسجد الرضای شیراز شد و از ابتدا جزء «یاران ناب» آن مسجد بود و تحت تربیت و تعلیم اعتقادی و اخلاقی حضرت آیت الله سید علی اصغر دستغیب قرار گرفت و محور بسیاری از فعالیت های انقلابی مسجد در دوران سیاه ستم شاهی بود. با پایان جنگ تحمیلی در سال 68 تا کنون در جبهه ی توسعه فرهنگ قرآن کریم فعالیت های گسترده ای را آغاز کرده است که ابداع « کارگاه های آموزشی قرآن و مهارت های زندگی» و آموزش رایگان حدود یک میلیون نفر از طریق کارگاه های یاد شده و شناسایی، جذب، سازماندهی و به کار گیری حدود 5000 نفر پژوهشگر قرآنی از برگزیدگان کارگاه های یاد شده و تألیف بیش از 1000 عنوان از آثار قرآنی در عرصه ی تفسیر موضوعی و میان رشته ای و کاربردی قرآن کریم از جمله تفسیر کودک، تفسیر نوجوان، تفسیر جوان، تفسیر زنان، تفسیر مردان، تفسیر خانواده و کتاب لغت شناسی و مفاهیم قرآن کریم جزء کارنامه ی فعالیت های برجسته ی قرآنی ایشان می باشد. همه ی آثار قرآنی وی به صورت کلی یا حسب مورد به تأیید چندین نفر از مراجع تقلید ، آیات عظام و علمای اعلام رسیده است.

------------------------------------------------------------------------------------------------

خاطرات خودنوشت :

خاطرات دوران نوجوانی و جوانی در کنار مراد و استاد و سرور عزیزم حضرت آیت الله سید علی اصغر دستغیب (اطال الله عمره الشریف)
اینجانب محمد بیستونی در 14 اردیبهشت ماه 1337 در آبادان به دنیا آمدم. من کلاس اول دبستان را به صورت جهشی گذرانده و تا کلاس پنجم دبستان رتبه اول مدرسه بودم و دوره ی راهنمایی را در مدرسه ی رازی آبادان سپری کردم که جزء بهترین مدارس آبادان بود . 14 ساله بودم که پدرم از شرکت نفت آبادن بازنشسته شد و طبق رویه ی اکثر خوزستانی ها که بعد از بازنشستگی به شهرهای خوش آب و هوا عزیمت می کنند به شیراز مهاجرت کردیم.
لطف الهی شامل شد و منزل ما در همسایگی خانه ی شهید محراب حضرت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب (رضوان الله تعالی علیه) واقع شد و در دبیرستان نمازی و سپس در دبیرستان شاهپور آن زمان (ابوذر بعد از انقلاب که اکنون پارک عمومی شده است) دوران دبیرستان را پشت سر گذاشتم. 15 ساله بودم که منزل ما به اول خیابان قصر دشت کوی بنان منتقل شد. از همین جا بود که به دلیل آشنایی با روحانی فرهیخته و مخلص و خوش اخلاق یعنی حضرت آیت الله سید علی اصغر دستغیب مسیر زندگی من تغییر کرد زیرا شرایط خانوادگی و تربیت در آبادان و فضای غیر مذهبی بسیاری از خانواده های شرکت نفت در زمان شاه معدوم ، می توانست بنده را نیز همچون بسیاری از هم قطاران در ایستگاه دیگری در آمریکا، انگلستان ، سوئد و .... پیاده کند.
هرگز اولین ملاقات خود با معظم له را فراموش نمی کنم. آغاز سن 15 سالگی و شروع تکلیف من بود. دستم زخم شده و آن را باند پیچی کرده بودم. از ایشان پرسیدم : چگونه باید وضو بگیرم؟ سؤال نمود از چه مرجعی تقلید می کنی؟ گفتم از هیچ کس. گفت: باید یک مرجع را برای خود انتخاب کنی. آیا از مراجع کسی را می شناسی؟ گفتم نه، ولی آقایی است به نام خمینی که بستگانم همواره نام او را می برند. گفت: همان خیلی خوب است از ایشان تقلید کن.
چهره نورانی و مهربان و سیمای زیبای این روحانی با صفا و رفتار آموزشی غیر مستقیم وی ، جرقه ای را در من ایجاد کرد که نور آن همچنان چراغ راه زندگی ام می باشد. بنده شیفته ی وی شدم و هر روز حضورم در مسجد الرضای شیراز پر رنگ تر می شد. در محافل قرآنی و سخنرانی های وی با علاقه ی فراوان شرکت می کردم. علاقه من به استادم چنان بود که حتی یک روز نمی توانستم ایشان را نبینم.
16 ساله بودم که ایشان مسئولیت کتابخانه ی مسجد را به بنده سپردند. من برای به روز نگه داشتن کتاب های کتابخانه با مراکز عمده فروشی کتاب در تهران از جمله پاساژ حاج نایب و مسجد لرزاده به امامت آیت الله عمید زنجانی از طریق صدیق ارجمند جناب آقای محمود مغاری ارتباط برقرار کردم.
تقریباً تمام نوارها و کتاب های نفیس و کمیاب و قاچاق در آن دوران نظیر آثار امام خمینی (قدس سره) ودیگران  را از تهران برای ما می فرستادند که تعدادی را در کتابخانه و بخشی را نیز در قالب نمایشگاه های کتاب همراه با فروش عرضه می کردیم.
به خاطر دارم در یکی از بزرگ ترین نمایشگاه های کتاب در طبقه فوقانی مسجد الرضا(ع) ساواک شیراز غافل گیر شد و نتوانست هیچ گونه عکس العملی را از خود نشان دهد. ماجرا از این قرار بود که:
به دلیل همجواری مسجد الرضا (ع) با خوابگاه ارم ( خوابگاه دانشجویان دانشگاه شیراز) و دانشکده مهندسی و دانشکده پزشکی و « دبیرستان دانشگاه» که جزء بهترین دبیرستان های کشور بود، هرگونه فعالیتی در مسجد بازتاب گسترده ای در شهر داشت. در نمایشگاه یاد شده هیچ کس به عنوان فروشنده حضور محسوس نداشت و از قبل به صورت چهره به چهره به دانشجویان گفته بودیم. هر کتابی را می خواهید بردارید وجه آن را در صندوق بیندازید و سریع متفرق شوید . با این شیوه یک کامیون کتاب ممنوعه در مدت سه روز توزیع شد و تا شهربانی و ساواک شیراز به خود آمدند و از خبر برگزاری چنین نمایشگاه بزرگی مطلع شدند کار از کار گذشته بود و کتاب ها از شیراز به سراسر شهرهای دیگر که دانشجویانشان در شیراز تحصیل می کردند توزیع شده بود و این قصه مرتب تکرار می شد و هر دفعه ساواک دست از پا درازتر در مقابل عمل انجام شده و پایان یافته مواجه می شد و چون هیچ کس به عنوان مسئول و راهنما در نمایشگاه کتاب و نوار حضور نداشت نمی دانست با چه کس یا کسانی برخورد کند ولی به خوبی می دانست که فرماندهی همه ی این فعالیت ها توسط حضرت آیت الله سید علی اصغر دستغیب هدایت و از طریق بنده اجرا می شد. لذا چند نفر مأمور ثابت به مسجد فرستاد که به سرعت توسط بچه های مسجد شناسایی و تحت کنترل و مراقبت قرار گرفتند و به محض ورود آن ها و تفحص برای کسب اخبار از فعالیت های مسجد با عکس العمل به موقع اصحاب مسجد مواجه شده و پس از مدتی فرد دیگری اعزام می شد.
یکی دیگر از فعالیت های مسجد دعوت از شخصیت های مطرح مذهبی و سیاسی نظیر فخر الدین حجازی و ... برای سخنرانی در مسجد بود.
در اطراف چنین برنامه هایی نیز همواره « پیش لرزه ها و پس لرزه های» فراوانی اتفاق می افتاد . شور و هیجان بچه های مسجد از یک سو و تردد و خبر گیری ناشیانه ساواک بدبخت و بی عرضه و شهربانی شیراز از سوی دیگر تا مدت ها سوژه ی بحث و گفت و گو و سرگرمی جالب و آموزنده ی اهالی محل و مردم انقلابی و جوانان غیور شیراز بود. دوستانی همچون آقایان: دکتر مسعود خاتمی ، سردار احمد وحیدی (که هم اکنون وزیر دفاع می باشد) ، خلیل التجائی ، حسین مصلح، مرحوم محمد جواد اکبری، محمود وفا، قاسم کاکایی، قاسم دیالمه ، شهید سعید ابوالاحواری، مرحوم سیف الله داد و مرحوم دکتر حمید بهارلو ( که پس از انقلاب مدتها در ایتالیا استاد دانشگاه بود) از کارگزاران و فعالان مسجد بودند و برخی دیگر از اصحاب مسجد.
زمان می گذشت و بچه های مسجد بزرگ تر و پخته تر می شدند و بر اساس تربیت اصولی و اخلاقی و اعتدال رفتاری استاد خود و روحانی مسجد یعنی حضرت آیت الله سید علی اصغر دستغیب ریشه های اعتقادی و دینی آنها استحکام یافته و برای مبارزه علیه رژیم شاهی حرفه ای تر می شدند.
به خاطر دارم گروهی غربی تئاتری را با نام « زن، خوک، بچه» در خیابان فردوسی شیراز در قالب جشن هنر اجرا نموده بودند و در یکی از صحنه های آن زنی برهنه با بازیگر مرد رابطه جنسی را وقیحانه همچون حیوانات در معرض عموم تماشاچیان به نمایش گذاشته بود.
وقتی خبر در شهر پیچید همه عصبانی و به دنبال اعتراض به این رفتار سخیف بودند. به همین مناسبت حضرت آیت الله سید علی اصغر دستغیب بعد از نماز عصر به منبر رفتند و عمامه ی خود را از فرط خشم و ناراحتی به زمین کوبیدند و سخنرانی بسیار کوبنده ای را علیه شاه و رژیم او و برگزار کنندگان تئاتر یاد شده ایراد فرمودند. من نیز طوماری را با موضوع اعلام انزجار علیه شاه و این جریان تهیه کرده و در حال جمع آوری امضاء در بین صفوف فشرده و منظم اصحاب مسجد بودم که متوجه شدم ساواکی ثابت مأمور در مسجد در حال ضبط سخنان ایشان می باشد. در همان حال که به افراد برای اخذ امضاء نزدیک می شدم بدون اینکه برای سخنرانی مزاحمت و همهمه ای ایجاد شود، بچه های مسجد را مطلع کرده و به آن ها گفتم: باید نوار را از وی بگیریم و نگذاریم علیه « حاج آقا» پرونده سازی کنند. لذا یکی از بچه ها در آخر سخنرانی یک دفعه زد روی دکمه Eject و نوار را بیرون آورد و به طرف صفوف جلو پرت کرد . نفر دیگری آن را به صف دیگر پرت نمود و آن ساواکی عاجز و بدبخت چهار دست و پا بدون اینکه بلند شود از این طرف به آن طرف می خیزید تا نوار را از دست بچه ها بگیرد. ناگهان همگی به او حمله کرده و کتک مفصلی به وی زدیم. او برای نجات از دست بچه ها به طرف منبر رفت و دست به دامان آقای دستغیب شد و در حالی که سرش پایین بود کتک مفصلی از زانوی من نیز نوش جان کرد. ناگهان فکری به ذهنم خطور نمود. با خود گفتم ساواک و کلانتری محلی درخیابان صاحب دیوانی ( نزدیک مسجد) به خوبی می دانند که من مسئول فعالیت های فرهنگی و کتابخانه مسجد هستم. حتماً بعد از این کتک کاری به سراغم خواهند آمد. لذا با اشاره چشم و صدای بلند بعد از آنکه آن فرد ساواکی به شدت مضروب و مجروح شده بود، به بچه های مسجد گفتم چرا اورا می زنید ؟ بروید کنار بگذارید برود و صورت او را هم در همین احوالات بالا گرفتم تا من را به خوبی ببیند و بعداً به نفع من شهادت بدهد.
او رفت و من هم به خانه رفتم . حدود یک ساعت بعد ساواک و شهربانی ریختند داخل منزل ما و مرا به جرم ضرب و شتم مأمورشان با خود بردند و بازجویی شروع شد.
من با آرامش کامل ماوقع را تا آنجایی که کاملاً آشکار بود و به کسی آسیبی نمی رسید شرح داده و گفتم مردم داشتند مأمور شما را می کشتند و من او را از مرگ حتمی نجات دادم. آن مأمور را با سرو صورت ورم کردم و داغون و با فک پیاده شده آوردند و او چنان که پیش بینی کرده بودم در همان زمینه که من برایش طراحی کرده بودم ایفای نقش نموده و به نفع من شهادت داد و این دفعه ماجرا به خوبی و خوشی پایان یافت.
روز بعد از این حادثه ساواک به منزل آقای دستغیب یورش برده و اورا به خاطر سخنرانی آتشین دیروز قبل و افشای مفاسد رژیم شاهنشاهی به شهرستان سراوان تبعید کردند . چند روز گذشت و بچه های مسجد همه با دیدن جای خالی پدر روحانی و معنوی خود حسرت خورده و بغض خود را فرو می بردند. ناگهان فکری به سرم زد و با خود گفتم من به تنهایی به سراوان می روم و آقای دستغیب را زیارت می کنم.
اگر ساواک مرا دستگیر کرد خوب سایر بچه ها حواس خود را جمع کرده و فعلاً به دیدن یار در تبعید نمی روند و اگر گرفتار نشدم می توانم مبارزین شیرازی را برای ملاقات و دیدار با ایشان در تبعیدگاه ترغیب و تشجیع نمایم . لذا با اتوبوس به طرف سراوان به راه افتادم . آن وقت ها مسیر زاهدان تا سراوان آسفالت نبود و جاده ی بسیار بدی داشت. با هر زحمتی بود به عشق دیدار معشوق خود سختی راه را به جان خریده و با تعویض چند خودرو به سراوان رسیدم و پس از پرس و جو از اهالی آنجا محل سکونت آقای دستغیب را پیدا کردم . با دیدن ایشان همه ی خستگی راه از تنم خارج شد و چند روزی خدمت ایشان بودم و به شیراز برگشتم و بلافاصله ماجرای سفر به سراوان و  دیدار حضرت آقا را به بچه های مسجد و همسر ایشان تعریف کرده و به آنها گفتم : هیچ خطر جدی ای وجود ندارد و باید کاروان های زیارت تبعید شدگان را سازماندهی کنیم. بعد از همین سفر بود که گروه گروه متدینین و مبارزین از شیراز به طرف سراوان به راه افتادند.
خدمت سرکار خانم جزایری همسر مکرّمه ی حضرت آیت الله سید علی اصغر دستغیب رسیده و به وی گفتم اصلاً نگران نباشید من می توانم شما و بچه ها را که آن موقع دو نفر یعنی سید علیرضا پسر اول و سید احمد رضا پسر دوم بود برداشتم و با مادرشان به طرف زاهدان به راه افتادیم .
 درآنجا به منزل روحانی برجسته ی منطقه مرحوم حضرت آیت الله کفعمی مستقر شده و پس از دو سه روز در حالی که اوج محبت و مهربانی آن روحانی عزیز و خانواده ی محترمشان که به عنوام مأمن همه ی تبعیدی ها و در راه مانده های ورودی به زاهدان شهرت داشتند، شامل حال ما شده بود، آنجا را به مقصد سراوان ترک کردیم و به حول و قوّه ی الهی این سفر با ملاقات اعضای خانواده با این سید جلیل القدر و عظیم الشأن به سلامتی انجام شد و به شیراز برگشتیم.
در سفر دیگری که مجدداً خدمت آقا در سراوان رسیدیم با اتفاق ایشان برای ملاقات حضرت آیت الله خامنه ای که آن وقت ها در ایرانشهر تبعید بودند به سوی آنجا رفتیم و در آنجا با ملاقات معظم له مردمی را دیدیم که به دلیل صفای باطن و اخلاق کریمانه ی ایشان دور تا دور او را گرفته و از وی همچون مرواریدی در صدف مراقبت و محافظت می کردند.
پس از چندی ساواک به دلیل فعالیت های مجدد حضرت آیت الله سید علی اصغر دستغیب او را از سراوان به بندرلنگه تبعید نمود و دوباره سفر دیگری را مشابه سفر قبلی ترتیب داده و در حالی که در سال 1356 که 18 سال داشتم و به برکت تربیت معظم له خود را شیر مردی 30، 40 ساله می پنداشتم، بدون هیچ گونه خوف و واهمه ای خانواده ی این عزیز را بندر لنگه منتقل نمودم و در آنجا با حضرات آیات معصومی ،نور مفیدی ، صادق خلخالی و دیگران نیز که همان جا تبعید بودند آشنا شدم.
محل سکونت حضرت آیت الله سید علی اصغر دستغیب در منزل حجت الاسلام والمسلمین رکنی بود که هم اکنون امام جمعه محترم بندرلنگه است و ایشان در کمال مهربانی و عطوفت از وی ، خانواده و بازدید کنندگان که از شیراز و سایر شهرها می آمدند با روی خوش استقبال و پذیرایی می کرد.
مدتی گذشت تا قضایای حمله مأموران مزدور شاه و ساواک به مردم قم، تبریز، یزد، کرمان و ... شروع شد و چلّه های معروف به وقوع پیوست . بدین ترتیب که به مناسبت چهلم شهدای یک شهر همه ی ایران مراسم بزرگداشت می گرفتند. و مرتب تنور انقلاب اسلامی تحت رهبری داهیانه و پیامبر گونه ی امام راحل خمینی کبیر « قدس سره» با این گونه برنامه ها داغ و داغ تر می شد.
به مناسبت یکی از همین چهلم ها که چهلم شهدای یزد بود مراسمی را در مسجد الرضا ( ع) تدارک دیده بودیم. به اتفاق دوست بسیار صمیمی و عزیزم یعنی مرحوم محمد جواد اکبری پوستر مراسم را به مغازه ای در پاساژ روبروی سینما سعدی (چهار راه نزدیک مسجد) برای تکثیر بردیم . صاحب مغازه گفت ظهر بیایید و پوسترها را ببرید. حس ششم به من القاء کرد که کاسه ای زیز نیم کاسه است و او احتمالاً می خواهد با ساواک ارتباط گرفته و ما را لو بدهد. لذا ظهر به جواد اکبری گفتم من دورتر می ایستم و شما برو پوستر ها را بگیر تا اگر نقشه ای برای ما کشیده اند هر دو گیر نیفتیم . او هم رفت و به محض تحویل پوستر ها از زمین و پشت بام پاساژ مأمورین او را در محاصره گرفته و رییس تیم عملیاتی آنها یعنی « ناصر ذوالقدر نیا» ( که بسیار بی ادب، جسور و پررو و عامل بازداشت جمع کثیری از انقلابیون شیراز بود و بعد از انقلاب اعدام شد) مرتب از او می پرسید: محمد بیستونی کجاست؟ و چرا نیامد؟ من که از نزدیکی محل حادثه، موضوع را رصد می کردم سریع به خانه رفتم و آنجا را از اعلامیه ها و کتاب های ممنوعه پاک سازی نمودم و چون می دانستیم جواد عزیز کم تجربه است و ممکن بود زیر شکنجه اسرار مسجد را از او بیرون بکشند با علم به دستگیر شدن، برای نماز جماعت مغرب و عشا به مسجد رفتم . بعد از نماز به محض خروج از مسجد ، ذوالقدر آمد و گفت چطوری بیستونی، دنبالت بودیم. گفتم من هم منتظر شما بودم ، کجا باید برویم؟ مچ من را محکم گرفت و با ماشین ساواک مرا به بازداشت گاه زیر زمین شهربانی شیراز در میدان ارگ منتقل نمود.
ماجرای بازجویی از من بسیار خنده دار و جالب بود. یک بازجو از ساواک که در بین بچه ها ی مسجد به دلیل چاقی مفرط به «کریم دنبه» معروف بود، از من بازجویی می کرد. گفت: تمام کارهایی را که از صبح تا الآن ( حدود شب10) انجام داده ای بگو تا من بنویسم. من هم یک سناریوی تخیلی طراحی کردم و به او گفتم :
« صبح رفتم شاهچراغ بعد آمدم چهار راه  مشیر ، در خیابان مقداری خیار خریدم و پیاده به طرف منزل آمدم و در راه به چند مغازه سر زدم و موقع نماز مغرب و عشاء به مسجد آمدم که ذوالقدر مرا دستگیر کرد و به اینجا آورد».
گفت : دوباره تعریف کن! می خواست در حرف های من تناقض پیدا کند، من هم دوباره همان داستان آبکی را بدون  کم و زیاد یک بار دیگر بافتم. به شدت عصبانی شد چون سه ساعت از این روز که برای ارائه پوستر برای تکثیر و پس گرفتن آن بود بازگویی نشده بود. احساس کردم در حالی خیز گرفتن برای کتک زدن من می باشد . می دانستم با جثه ی کوچک من و اندام پت و پهن و دست های گنده او اگر یک تو گوشی به من بزند مثل همان پوستر چهلم شهدای یزد روی دیوار می چسبم. لذا نفس عمیقی کشیده و با صدای بسیار بلند و رسا از حنجره قوی خود که یکی از الطاف الهی به من بوده است، شروع کردم به فریاد کشیدن و مرتب می گفتم : چرا می زنی؟ مگر من چه کار کرده ام؟ الآن قلبم می ایستد و جملاتی از این قبیل.
مأمور یاد شده با دیدن این ترفند من خشکش زده بود ، زیرا حتی دستش هم به من نخورد. هر چه اشاره می کرد که ساکت باش ! نه تنها توجه نمی کردم بلکه فریاد خود را بلند تر می کردم. در همین اثناء عده ای از همکاران وی در جلو درب ورودی تجمع کرده و صحنه را تماشا می کردند که سرهنگ سلطانی رییس شهربانی شیراز وارد اتاق شد و به من گفت چقدر به شما بگویم این کار ها را نکنید  و ... . ولی من همچنان فریاد  می کشیدم . پس از چند دقیقه که آب ها از آسیاب افتاد و کریم دنبه روی صندلی بازجویی خود میخ کوب شد و مطمئن شدم از شکنجه ی من منصرف شده، آرام گرفتم.
آن شب مرا به بازداشتگاه موّقت برده و صبح روز بعد دوباره برای بازجویی نزد کریم دنبه بردند. مجدداً سؤالات شب گذشته را تکرار کرد و داشت آرام آرام به جوش می آمد که به او گفتم حواست باشد اگر دست روی من دراز کنی مثل دیشب قلبم می گیره و این دفعه دیگه ول نمی کنه . او هم دست از پا دراز تر پرونده را بست و من را به سلول انفرادی حواله داد . در آن جا سه شبانه روز یکی از دست های مرا با دست بند به نرده ی پنجره اتاقم به صورت ایستاده وصل کردند تا بر اثر بی خوابی و شکنجهی روانی اسرار مسجد الرضا (ع) و فعالیّت های آیت الله سید علی اصغر دستغیب را لو بدهم. در طول سه شبانه روز من فقط موفق شدم با فریب دادن مأمور بازداشتگاه و شل بستن دست بند توسط خودم ، دستم را از دست بند خارج کرده و 20 دقیقه بخوابم که ناگهان با سر وصدا و لگد مأمورین از خواب پریده و بی خوابی ادامه داشت.
یک روز مأموری از ساواک که نامش موسوی بود و پشت درب سلول از من مراقبت می کرد به من گفت: چرا اینقدر خودت را اذیت می کنی؟ تو سه روز است که نخوابیده ای و دائم قرآن یا سرود می خوانی و با یک دست بسته، ورزش می کنی. من راهی را به تو یاد می دهم تا زود تر از شکنجه روانی و بی خوابی نجات پیدا کنی . احساس کردم راست می گوید و میخواهد به من کمک کند . گفتم چه کار کنم؟ گفت: خودت را به موش مردگی و بی حالی بزن . من به بالا اعلام می کنم بیستونی بریده و از حال رفته است. می آیند تو را برای بازجویی مجدد می برند و بعد از بازجویی به زندان منتقل می کنند و آنچا گرچه محبوس میشوی ولی دیگر شکنجه نخواهی شد.
همین کار را کردم و با صدای او دو نفر آمدند و زیر بغل مرا گرفته و به طبقه ی بالا نزد بازجوی ارشد که سرهنگ آرمان بود و بعد از پیروزی انقلاب  اعدام شد بردند.
از من پرسید : خوب تعریف کن کتاب های قاچاق را از کجا می خریدی؟ برای او نیز یک سناریوی دیگر ساختم و در لحظه ی آخر که مشخصات یک شخصیت خیالی به عنوان فروشنده را گفتم ، به خیال اینکه دارد به هدف نزدیک می شود و من را به اقرار وادار کرده است، سئوال کرد خوب آدرس این آقایی که گفتی کتاب ها را به صورت عمده به شما برای مسجد الرضا (ع) می فروشد کجاست؟ در پاسخ چنین توضیح دادم که او بعضی وقت ها در فلکه شهرداری پشت دادگستری کتاب پهن می کند و می فروشد. گفت پدرسوخته تو این همه کتاب قاچاق را از بساط روی زمین خریده ای ؟! و بعد از اینکه از من ناامید شد یک توگوشی مهمانم کرد و دستور داد مرا به جرم «اقدام علیه امنیت ملی» به زندان عادل آباد شیراز منتقل کنند. حدود شش ماه در حبس بودم که آزادم کردند زیرا علیرغم همه مدارکی که از من داشتند به دلیل عدم اقرار نتوانسته بودند پرونده ام را محکمه پسند تنظیم کنند.
در آستانه پیروزی انقلاب و در زمان حمله به ساواک شیراز و کشف شدن پرونده ی مبارزین شیراز، یکی از دوستان گفت پرنده تو را دیده ام  در یک برگ آن نوشته : « محمد بیستونی کلید فعالیت های شیراز است و از همه اسرار و فعالیت های روحانیون و مبارزین شهر اطلاع کامل دارد ولی هرچه او را تحت فشار قرار دادیم حتی یک کلمه از اطلاعات خود را لو نداد » و همه اینها لطف الهی و به برکت تعلیمات و آموزش های اعتقادی و اخلاقی استاد عزیزم جناب مستطاب آيت الله حاج سید علی اصغر دستغیب بوده است.
در خاتمه لازم می دانم خدا را به دلیل موهبت عظیم شاگردی در محضر آن استاد بی بدیل ابراز داشته و صراحتاً اقرار کنم همه توفیقات الهی و سداد و سلامتی اعتقادی که از عنفوان نوجوانی تاکنون شامل حال من شده است مرهون توجّهات، مراقبت ها و رفتار سنجیده حضرت آقاست که قطره قطره کام تشنه امثال بنده را در فضای منحصر به فرد و ملکوتی مسجد الرّضای شیراز سیراب نموده و ما را برای پذيرش همه اجزا دین مترقّی اسلام عزیز مهیا ساخته است و خیل عظیمی از سرداران و رزمندگان در دوران جنگ تحمیلی در پرتو انوار این وجود گرانمایه تربیت شدند که طوماری از نام شهدای شیراز از جمله صفحات زرین شکل گرفته در آن دوران طلایی بودند.
امیدوارم در سرای دیگر نیز در رکاب آن عزیز ذی وجود بوده و از شفاعت ایشان و اجداد طاهرینش « علیهم السلام » برخوردار شوم.

 بِسْمِ اللّه‏ِ الرَّحْمنِ الرَّحيم

معرفى تفصيلى (مشروح) گروه مؤسسات قرآنى تفسير جوان

 

با سلام، تحيت و احترام

بدينوسيله شرحى از عملكرد و برنامه‏هاى پيشنهادىِ مؤسسه قرآنى تفسيرجوان با هدف توسعه هرچه بيشتر فرهنگ

قرآن‏كريم تقديم مى‏گردد:

  1 ـ مؤسسه قرآنى تفسيرجوان پس از پايان جنگ و در سال 1370 با هدف اشاعه فرهنگ قرآن كريم از طريق پژوهش و

آموزش تفسيرموضوعى، كاربردى و ميان‏رشته‏اى قرآن براى 6 گروه سنى هدف شامل كودك، نوجوان، جوان، زنان، مردان

و خانواده تأسيس شده و به صورت رسمى به ثبت رسيد. اين مؤسسه با توسعه فعاليتها و استقبال جامعه به‏تدريج به 12

مؤسسه موضوعى و تخصصى تبديل شده است.

  2 ـ در شروع كار براى پرهيز از موازى كارى و تحقق اثربخشى و نوآورى در همه محصولات موردنظر، چهارتحقيق

مفصل به شرح زير انجام شد:

 - 1/2 ـ جمع‏آورى و دسته‏بندى مجموعه «توصيه‏ها و منويات قرآنى مقام عظماى ولايت حضرت امام‏خامنه‏اى "اطال

اللّه‏ عمره الشريف"».

 - 2/2 ـ انجام «تحقيقات كتابخانه‏اى» از صدر اسلام تا سال 1370 و بررسى محتوا و شكل ظاهرى مربوط به حدود

/000/10 عنوان كتاب به زبان‏هاى مختلف موجود در كتابخانه‏هاى معتبر جهان با هزينه‏اى بالغ بر دويست ميليون تومان.

حاصل اين تحقيق در چهارجلد با قطع رحلى براى نخستين بار در دنيا، تحت عنوان «كتابشناسى جهانى قرآن كريم»

همراه با مستندسازى، چكيده نويسى و نمايه‏سازى آنها چاپ و منتشر شده است.

با اين تحقيق مفصل، طرح «آسيب‏شناسى و آسيب‏زدايىِ روش تأليف و نشر آثار قرآنى» در اين مؤسسه تدوين گرديد.

 - 3/2 ـ در جريان يك «تحقيق تاريخى» سيره رسول‏خدا  صلى‏الله‏عليه‏و‏آله و ائمه معصومين  عليهم‏السلامو اصحاب ايشان در ارتباط با روش

آموزش قرآن كريم بررسى گرديد و به‏طور مشخص چگونگى فراگيرى آموزش قرآن در ارتباط با جناب سلمان فارسى

مورد ارزيابى قرار گرفت.

 - 4/2 ـ ميزان اثربخشى و روش تدريس قرآن در نظام آموزش و پرورش كشور با اجراى «تحقيق ميدانى» در تهران

مورد ارزيابى قرار گرفت و مشخص شد كه متأسفانه حدود 90% از دانش‏آموزان در پايه سال آخر هنرستان و دبيرستان

قادر به‏قرائت صحيح حتى يك‏صفحه‏ازقرآن‏كريم نيستند تا چه‏رسدبه‏ترجمه، مفاهيم، تدبّر، فهم‏وتفسير اين‏كتاب آسمانى.

  3 ـ پس از پايان چهارتحقيق يادشده، يافته‏هاى جديدى براى پژوهش و آموزش محتواى قرآن كريم حاصل گرديد كه

چون‏با جريان‏معمول آموزش‏قرآن در كشور همخوانى‏نداشت، مبانى مهندسى روش جديد در قالب «استفتائات قرآنى» از

مراجع تقليد و قرآن پژوه معاصر مرحوم آيه‏اللّه‏ محمدهادى معرفت كسب تكليف و سؤال شد كه تأييد كامل و قاطع

حضرات بزرگوار را به دنبال داشت.

  4 ـ از مجموع چهارتحقيق صدرالاشاره و استفتائات قرآنى بعمل آمده، نظام مهندسى فعاليت‏هاى قرآنى اين مؤسسه

در طرحى تحت عنوان «قرآن و مهارت‏هاى زندگى» تدوين گرديد كه محصَّل آن بدين شرح مى‏باشد:

قرآن‏كريم درآيات 82 سوره اِسراء و 44 فُصِّلَت و 57 يُونس خود را به عنوان نسخه شفابخش معرفى مى‏كند. بنابراين

مى‏توان اين كتاب آسمانى را همچون داروخانه‏اى فرض كرد كه بيماران و نيازمندان متناسب با نوع بيمارى و نياز خاص

خود بايد به سراغ آن رفته و برنامه زندگى و نجات خود را از اين گنجينه معنوى و مادى انتخاب كنند تا پرنده زيباى

خوشبختى را در آغوش گرفته و در ساحل امن و آرام آن طى مسير نموده و دنيـا و آخرت خود را در سايه عمل به محتـواى

قــرآن آبــــاد سازند.

در همين راستا گروه مؤسسات قرآنى تفسير جوان كه تشكلى مردمى و غيرانتفاعى است 12 مؤسسه تخصصى قرآنى را

تأسيس نموده تا هر يك از مؤسسات متناسب با «مخاطب خاص» يا «موضوع خاص» مندرج در اساسنامه رسمى‏خود،

گروههاى سِنّى گوناگون را با آيات مورد نياز همان گروه مأنوس ساخته و درك و فهم آيات موضوعى را براى‏آنان‏ساده و

ميســر سازد. سيستم مهندســى، طراحى، تحقيق، تأليف ياتلخيص همه‏آثارقرآنى ما براين‏اصل استوار مى‏باشد كه:

«آياتى را كه افراد مختلف بر اساس درك عقلى و سنّى خود براى زندگى بهتر نياز دارند بايد ياد بگيرند» همانطوركه

همين‏اصل در مورد احكام فقهى نيز تصريح شده و در صفحات اوليه همه رساله‏هاى عمليه مراجع‏تقليد عظام قريب به

هميــن مضمون چنين آمده است: «مسائلى را كه انسان غالبا احتياج دارد واجب است ياد بگيرد». لذا براساس فلسفه

وجــودى تأسيــس هر مؤسسه، شش نوع تفسير بر اساس شش جمعيت هدف و دو تفسير موضوعى تحت عناوين:

«تفسير علامه» (برگرفته از تفسير الميزانِ آيه‏اللّه‏ محمدحسين طباطبائى"ره") و «تفسير سبحان» (برگرفته از تفسير منشور

جاويد و ساير آثار قرآنىِ‏آيه‏اللّه‏العظمى جعفر سبحانى) و ده‏ها عنوان تفسير موضوعى، كاربردى و ميان رشته‏اى تحت

عناوينى همچون: باستان‏شناسى، هنرهاى دستى، شعر و شاعرى، شيطان‏شناسى، خرافات، سحر و جادوگرى، راز

خوشبختى و... در مؤسسات مذكور تدوين و منتشر شــده اسـت.

ويژگى هر يك از تفاسير هشت‏گانه به شرح زير مى‏باشد:

 - 1/4 ـ «تفسيركودك» ويژه كودكان پيش‏دبستانى تا پايان‏دبستان كه حدود «200 آيه موردنياز» براى كـودكـان عزيز را

به صورت گرافيكى، مفهومى و به 3 زبان فارسى، عربى و انگليسى در 30 جلد به صورت تمام رنگى با قطع بياضى در

خود جـــاى داده است.

 - 2/4 ـ «تفسير نوجوان» ويژه نوجوانان مقطع راهنمايى است كه برگرفته از تفسير نمونه آيه‏اللّه‏ العظمى مكارم شيرازى

بوده و حدود «2000 آيه موضوعى» متناسب با نيازهاى نوجوانان عزيز را دربرگرفته و با استفاده از 9 رنگ جذاب در

چاپ متن با قطع جيبى در 30 جلد براى جامعه هدف خود طراحى شده و به دليل دارا بودن فهرستواره‏موضوعى اين

امكان را براى نخستين بار براى نوجوانان فراهم مى‏سازد تا بدون نياز به استاد حدود 4000 موضوع‏از قرآن كريم را به

سادگى فيش‏بردارى و تحقيق نموده و در قالب مقاله يا كتاب ارائه دهند. ضمنا مجموعه 3 جلدى لغات و مفاهيم خاص

اين تفسير اخيرا چاپ و منتشر شده است.

 - 3/4 - «تفسير جوان» ويـــژه جوانــان دبيرستانى، دانشجويان و بزرگسالان مى‏باشد كه كل آيات قرآن را با استفاده

از تفسيرنمونه در 30 جلد به خود اختصاص داده است و جوانان عزيز با استفاده از فهرستواره موضوعى و الفبايى فارسى

اين تفسير قادر خواهند بود تا حدود 000/10 موضوع مورد نياز خود را پژوهش و استخـراج نمايند.

 

 - 4/4 - «تفسيرزنان» در اين تفسير مجموعه آيات مربوط به بانوان محترم استخراج شده و در ذيل هر آيه تفسير آن بر

اساس سه تفسير معتبر موجود يعنى «تفسير نمونه» تأليف حضرت آيه‏اللّه‏ العظمى مكارم شيرازى و «تفسيرمجمع‏البيان»

اثرگرانسنگ‏مفسّر بزرگ‏جهان‏تشيع امين‏الاسلام مرحوم‏آيه‏اللّه‏طَبْرِسى (متوفّى‏به‏سال548 ه.ق) و «تفسير الميزان» نوشته

مرحوم‏آيه‏اللّه‏ علامه‏طباطبايى، درج شده‏است. البته مجموعه مطالب استخراج شده از تفسير الميزان درباره زنان و خانواده

به صورت يكجا جمع‏آورى و در پايان كتاب درج شده است. تعداد آيات گزينش شده در اين تفسير «275 آيه» مى‏باشد.

 - 5/4 - «تفسيرمردان» كه دربردارنده‏آيات مربوط به‏آقايان مى‏باشد، نظيرآياتى‏كه وظايف و تعهدات مردان نسبت‏به

خانم‏هارا تبيين نموده يا گروه آيات جهاد و شهادت. تعدادآيات گزينش‏شده دراين‏تفسير «350 آيه» مى‏باشد.

 - 6/4 - «تفسير خانواده» كه مجموعه آيات مرتبط با مسائل خانوادگى را به صورت تخصصى و موضوعى مورد

ارزيابى قرار داده است. تعداد آيات گزينش شده در اين تفسيـــر «425 آيه» مى‏باشد.

 - 7/4 - «تفسير علامه» ويژه جوانان دبيرستانى، دانشجويان و بزرگسالان مى‏باشد. هر يك از مجلدات اين تفسير كه به

يك موضوع خاص و ميان‏رشته‏اىِ مورد نياز مخاطبين هدف، اختصاص يافته، در مـدت 25 سال بتدريج توسط قرآن‏پژوه

محترم و بااخلاص جناب آقاى سيد مهدى امين از روى تفسيرالميزان، تأليف آيه‏اللّه‏محمدحسين طباطبائى "ره"

خلاصه‏بردارى، دسته‏بندى، فهرست‏گذارى و تحرير شده است.

 - 8/4 - «تفسير سبحان» ويژه جوانان عزيز مى‏باشد كه با كسب اجازه از محضر آيه‏اللّه‏ العظمى جعفر سبحانى و با

اقتباس از تفسير منشور جاويد و ساير آثــار ارزنده قرآنىِ معظمٌ‏له به صــورت موضوعى و كاربــردى تدوين و بتــدريج

چــاپ و منتشــر مى‏شود.

  5 ـ به دليل رعايت احتياط و پيشگيرى از هرگونه خطا، همه آثار پژوهشى و بسته‏هاى آموزشى مؤسسه كه حدود

/1000 عنوان مى‏باشد، طبق يكى از مواد اساسنامه همه مؤسسات قرآنىِ عضو «گروه مؤسسات قرآنى تفسيرجوان» به

تأييد ده نفر از مراجع عظام تقليد و مجتهدين برجسته حوزه‏هاى علميه كشور رسيده است كه اسامى آن‏ها بدين ترتيب

مى‏باشد: آقايان مكارم شيرازى، جعفر سبحانى، محمد يزدى، مرتضى مقتدايى، سيدمرتضى خاتمى، قاسم خزعلى،

سيدعلى اصغر دستغيب، سيدعلى اكبر قرشى، هاشم زاده هريسى، مرحوم محمدهادى معرفت. متن برخى از تقريظ‏ها و

تأييديه‏ها و چكيده دلالت كننده بر تأييد همه آثار ضميمه شده است.

  6 ـ براى كادرسازى و تربيت نويسنده و پژوهشگر قرآنى با سبك و سياق و استاندارد خاص اين مؤسسه، تعداد

/000/000/1نفر ازافرادمستعد نظير 130امام‏جمعه، طلاب سه‏مدرسه علميه(معصوميه‏قم، چيذرتهران، رضويه‏شيراز)،

دانش‏آموزان تعدادى از دبيرستان‏ها و مراكز متعدد متقاضى، تحت آموزش قرار گرفتند و از بين آن‏ها با 3200 پژوهشگر

نخبه، قرارداد پژوهشى منعقد گرديد. ضمنا 30 نفر اعضاء هيئت علمى از ميان علما و روحانيون حوزه‏هاى علميه و

استادان برجسته دانشگاهها به عنوان استاد راهنما براى هدايت و نظارت بر تحقيقات پژوهشگران جذب، سازماندهى و

بكارگيرى شدند. اين افراد با استفاده از كتابخانه تخصصى قرآن و حديث كه در همين مؤسسه راه اندازى شد، كار عظيم

تحقيق، تأليف يا تلخيص آثار قرآنى را آغاز كردند. حاصل اين كار عظيم گروهى تأليف يا تلخيص و چاپ و نشر 1000

اثر قرآنى بوده است.

  7 ـ فصل مشترك و رويكرد اصلى توليد همه آثار پژوهشى و بسته‏هاى آموزشىِ اين مؤسسه كه در چندين تنوع نظير

كتاب، كتاب‏هاى الكترونيكى (E-Book)، كتاب‏هاى صوتى (V.Book)، نرم افزارهاى همراه، روزنامه ديوارى،

كارت‏پستال و فلش كارت توليد مى‏شود. در جملات زير خلاصه مى‏گردد:

[مخاطب معلوم است. متن آثار ساده و براى هر گروه سنى هدف قابل فهم مى‏باشد. امكان آموزش غيرحضورى، بدون نياز

به استاد به دليل تدوين حرفه‏اى بسته‏هاى آموزشى ميسر خواهد بود. ويترين و شكل ظاهرى آثار جذاب است. هزينه‏هاى

آموزش از صفر تا 100 قابل تعريف و تنظيم مى‏باشد، بدين معنى كه «اگر بودجه نداشته باشند» با مراجعه به سايت مؤسسه

به آدرس: WWW.Tafsirejavan.com افراد تحت آموزش مى‏توانند متن همه آثار را مشاهده و به‏طور «رايگان» و كامل

پرينت‏بگيرند و در كلاس‏هاى‏خودبه صورت مجازى استفاده كنند. و در صورتى‏كه «بودجه داشته باشند» مى‏توانند با تهيه

و خريد بسته‏هاى آموزشى، كلاس‏هاى حقيقى ترتيب دهند. امكان سطح‏بندى و رشد تدريجى محتواى كلاس به دليل

رتبه‏بندى آثار و بسته‏هاى آموزشى ميسّر مى‏باشد. -

  8 ـ محورهاى پنجگانه پيشنهادى براى تعامل و همكارى مشترك:

 - 1/8 ـ محور اول: چاپ مشترك آثار آماده شده ولى چاپ نشده از طريق چاپخانه تابعه آن سازمان. ضمنا هزينه تأمين

مواد اوليه نظير كاغذ، مقوا، فيلم، زينك و چاپ و صحافى، از محل برداشت آثار از سوى مراكز متقاضى پس از چاپ به

قيمت پشت جلد، قابل تهاتر مى‏باشد.

 - 2/8 ـ محور دوم: اجراى «طرح انس با قرآن» از طريق «كارگاه‏هاى آموزشى قرآن و مهارت‏هاى زندگى» به تفكيك

كاركنان، خانواده و فرزندان عزيز مى‏باشد كه رئوس جزئيات كارگاه به شرح زير خواهد بود:

مدت اين كارگاه 4 ساعت مى‏باشد. شركت‏كنندگان در اين كارگاه كه حداقل بايد 500 نفر باشند. پس از پايان كارگاه، اولاً

خودشان به عنوان «مربى» مى‏توانند ديگران را تحت آموزش قرار دهند، ثانيا براساس قرارداد دوجانبه، هر سه نفر با هم

تحقيق جامعى را درباره يكى از موضوعات برگزيده قابل استفاده براى جوانان، در تفاسير و روايات تحت نظارت

تخصصى اعضاى هيئت علمى اين مؤسسه انجام داده و پژوهش آن‏ها با درج نام گروه تحقيق بر روى جلد كتاب در قطع

14×10 مشابه نمونه‏هاى پيوست چاپ و منتشر خواهد شد. ضمنا آموزش در كارگاههاى يادشده رايگان بوده و هزينه

خريد منابع و بسته آموزشى و اهداء يكى دو نمونه از نمونه تحقيقات چاپ‏شده كه جمعا براى يك كارگاه 500 نفره حدود

000/000/10 تومان مى‏باشد به عهده مراكز متقاضى است و در كارگاههاى بعدى نياز به خريد مجدد منابع نيست و فقط

حدود 000/000/3 تومــان براى خريــد و اهــداء نمونه تحقيقات به شركت‏كنندگــان كه هزينــه مصرفى هر كارگاه

خواهد بود موردنياز است ولى بسته‏هاى آموزشى و منابــع پژوهشــى كارگاهــى فقط يكبــار خريــدارى مى‏شــود.

كارگاههاى ياد شده تاكنون در 16 دانشگاه، 3 حوزه علميه، سپاه، بسيج، نيروهاى مسلح، هلال‏احمر و بسيارى از

دبيرستانهاى كشور با موفقيت برگزار شده كه پرونده عملى و آموزشى اين كارگاهها به همراه نظرسنجى‏هاى به عمل آمده

در مركز آرشيو اين مؤسسه موجود مى‏باشد و قابل مطالعه مى‏باشد. «دفترچه راهنماى روش برگزارى كارگاه» بر روى

سايت مؤسسه به آدرس WWW.tafsirejavan.com موجود و قابل دانلود و پرينت مى‏باشد.

 - 3/8 ـ محور سوم: معطرسازى فضاى آموزشى و ادارى مراكز متقاضى به عطر خوشبوى قرآن كريم از طريق نصب

«روزنامه‏هاى ديوارى پيام آسمانى» مى‏باشد. هريك از روزنامه‏هاى يادشده حاوى يك موضوع كاربردى و اجتماعى

قرآنى بوده كه به دليل صفحه آرايى و طراحى گرافيكى زيبا، مى‏تواند افراد را به خود جذب نموده و بخش كوتاهى از

اوقات فراغت آن‏ها را با مطالعه يك مطلب قرآنى مفيد و كاربردى به خود اختصاص دهد.

 

 - 4/8 ـ محور چهارم: تجهيز كتابخانه‏ ها و مراكز آموزشى و تحقيقاتى تابعه مراكز متقاضى به كتابها و CDها و ساير

آثارقرآنى اين مؤسسه كه فهرست آن به شرح ضميمه مى‏باشد.

 - 5/8 ـ محور پنجم: ساليانه مبالغ قابل توجهى براى خريد و توزيع هدايايى تبليغاتى در آن مجموعه هزينه مى‏شود.

بسيارى از اين قبيل هدايا تكرارى، غيرضرورى و بعضا فاقد پيام فرهنگى مى‏باشد كه وجود تعداد زيادى قاب عكس و

كيف‏هاى ادارىِ بــدون استفاده در انبــار منازل مديــران و كاركنــان محترم شاهــد اين مدعاست.

مؤسسه قرآنى تفسيرجوان با دارابودن بيش از /3000 جوان پژوهشگر در موضوعات‏كاربردى قرآنى براى نخستين بار

دركشور، هداياى‏تبليغاتى‏وتشريفاتى‏متنوعى‏راطراحى‏وتوليد نموده‏است‏كه‏داراى«پيام فرهنگى‏بامحوريت قرآن‏وعترت»

مى‏باشد و درايجاد «بصيرت‏قرآنى و وِلايى» درخوانندگان‏بسيارمؤثر است.

اين هدايا براى سه گروه سنى كودك، نوجوان و جوان پس از تحقيقات ميدانى و كتابخانه‏اى، نيازسنجى و به يكى از اشكال

زير طراحى، توليد آزمايشى و انبوه‏سازى مى‏شود:

1 ـ كتاب‏هاى موضوعى و كاربردى قرآنى براى نوجوانان، جوانان و بزرگسالان.

2 ـ تفسيرهاى گرافيكى، مفهومى آيات موضوعى قرآن كريم براى كودكان.

3 ـ كارت پستال‏هاى موضوعى قرآن كريم به تفكيك كودك و بزرگسال (4 رنگ).

4 ـ فلش كارت‏هاى موضوعى رنگى قرآن كريم.

5 ـ انواع CDهاى موضوعى قرآن كريم براى جوانان و بزرگسالان.

6 ـ دوره كامل تفسيرجيبى 30 جلدى و رحلى دوجلدى قرآن ويژه جوانان.

7 ـ دوره 30 جلدى تفسيرنوجوان.

8 ـ فرهنگنامه جيبى يك جلدى كل مفاهيم و لغات قرآن (طرح حفظ مفاهيم و لغات قرآنى در سه ماه).

9 ـ فولدرهاى حاوى پيام‏هاى قرآنى و روايات طلايى.

10 ـ پازل‏هاى موضوعى قرآنى براى كودكان.

     اميد است اين قبيل تلاشهاى قرآنى ما و شما براى روزى ذخيره شود كه به جز اعمال و نيات خالصانه هيچ چيز ديگرى

كارساز نخواهد بود.

دكتـر محمد بيستونى

رئيس هيئـت مـديـره گـروه مـؤسسـات قـرآنـى تفسيـر جوان

شامل:

1 ـ مؤسسه قرآنى قصـص  (تخصصـى كـودكـــان)

2 ـ مؤسسه قرآنى نـورپيامبران (تخصصى نوجوانان)

3 ـ مؤسسه قرآنى تفسيـر جوان (تخصصـى جوانان)

4 ـ مؤسسه قرآنى رضـوان (تخصصــــى زنــان)

5 ـ مــؤسسه قــرآنى شعيــب نبــى‏اللّه‏ (تخصصى مردان و خانواده)

6 ـ مؤسسه قرآنى مساجد جوان (تخصصى مساجـد)

7 ـ مـؤسســه قــرآنــــى انعــام الهـــــى (تخصصــــى تغــذيـه، گلهـــا و گياهان دارويى)

8 ـ مــؤسسـه قــرآنــــى علـــم و زنـــدگى (تخصصــــى اعجــــاز علمـــى قـــــرآن)

9 ـ مؤسسه خيريه قرآنى عاطفه (تخصصى فعاليتهاى فرهنگى عام‏المنفعه)

10 ـ مؤسسه قرآنى‏منتظران‏جوان (تخصصى‏مهدويت)

11ـ مؤسسه قرآنى ســلامت پــژوهان (تخصصى سلامتى و محيط زيست)

12 ـ مـؤسســه انتشـاراتى قرآنى بيــان جــوان (ناشر تخصصــى گروه مؤسسات قرآنى تفسيــر جوان)

15 ويژگى منحصر بفرد در كليه محصولات مؤسسه قرآنى‏ تفسير جوان

 

1ـ تأييد كتب خاص يا سبك تحقيق آثار قرآنى اين مؤسسه از سوى مراجع عظام تقليد و علماى برجسته حوزه‌هاى علميه نظير حضرات آقايان: مكارم شيرازى،جعفرسبحانى،نورى همدانى،محمديزدى،مرتضى مقتدايى،ابوالقاسم خزعلى،على اصغردستغيب،قرشى،مرحوم آية الله معرفت و....

«آزاد بودن هرگونه نسخه بردارى و چاپ» از روى آثار مكتوب با هماهنگى مؤسسه و درج عبــارت «حـق چـاپ محفوظ نيسـت»بــــر روى  شنـــاسنــامــه كتاب‌هـــا.

3ـ تنوع تخصصى محصولات قرآنى «متناسب با جامعه هدف»يعنــى«كودك، نوجـوان، جوان، زنـان، مردان، خانواده، مشاغل، مساجد، مجالس، علامه، سبحان و قطره ای».

4ـ قراردادن متن الكترونيكى (E.BOOK) مربوط به همه آثارچاپ شده يا در دست چاپ بر روى سايت مؤسسه به آدرس: WWW.Tafsirejavan.com با امكان دانلود و پرينت رايگان و تـرجمـه به 14 زبان زنده دنيا.

5ـ اعـــراب‌گذارى كـــامل «همـــه» آيات، روايات و كلمـه‌هاى عربـى (به جز پاورقى‌ها).

6ـ طـرح جلدهاى جذّاب، ابداعى و گـــرافيكــــــى متناسب با «جمعيت هـدف هر كتـاب».

7ـ صفحه‌آرايى شعرگونه و چشم‌نواز تا خواننده به دليــل پرش مرتب چشم «خسته»نشود (بـه جـــــز  مـوارد خــاص).

8ـ همه محصولات مؤسسه پس از فروش و استفاده، حتى اگر آسيب‌ديده باشد، از افراد حقيقــى «پــس گرفتـه  مى‌شود».

9ـ فروش اقسـاطـى همه آثار مؤسســه به قيمت نقــد و با«تعيين اقساط توسط خريدار» .

10ـ آثار مؤسسه به افراد بى‌بضـاعت در سراسر جهان به طـور«رايگـان»تقديـم مى‌گردد.

11ـ «رايگان بودن»همه آموزش‌هاى تخصصى قـرآنىِ مؤسسه در ســـراســــر جهــــان.

12ـ براى هيچ‌يك از آثار، حق‌التأليف دريافت نمى‌شود (به جز مواردى كه ناشر مايل به اهداء حـق‌التـأليـف بـاشــد).

13ـ نشر نهايى آثار پس از نشر آزمايشى و موفقيت در طرح پـايلوت (Pilot Plan) براى «جمعيت مخاطـب هــدف».

14- ارائه «ضمانت‌نامه و خدمات پس از توليد»به خريداران و سفارش‌دهندگان همه آثار مؤسسه، بدين معنا كه در صورت تقاضاى آنها، هرگونه نقص و اشكال احتمالى در توليدات متنوع اين مؤسسه (نظير كتاب، نرم‌افزار، CD، روزنامه ديوارى، كتاب صوتى، فلش كارت، كارت پستال، و ...)، به مــدت 10 ســال از «اشخــاص حقيقـى» به‌طـور «رايگـان» برطرف، جايگزين يا پس گرفته خواهد شد.

15ـ استانداردسازى روش تحقيق و تأليـف آثــار و تفسيـرهـاى موضوعـى، كاربردى و ميان‌رشتـه‌اى از طريق «آمـوزش رايگان» 500.000 نفــر از افراد مستعـد و سازماندهــى تيم‌هـاى پــژوهشى 3 نفـره از بين آن‌ها.

درصورتى‌كه هركس از صدر اسلام تا سال 1370 شمسى (معادل 1412 هجرى قمرى، سال تأسيس

مؤسسه قرآنى تفسير جوان) يك نمونه كتاب قرآنى را با«جمع 15 ويژگى»مذكور، به اين مؤسسه

ارائه دهد، براى هموطنان داخل كشور مبلغ«100.000.000  تومان» و براى افراد مقيم خارج

از كشــور، مبلغ «100.000 دلار»جايزه به عنــوان حــق‌الكشــف تعلـق مى‌گيــرد.

دكتر محمد بيستونى

رئيس اتحاديه مؤسسات قرآنى تفسيرجوان (آموزشى - پژوهشى)

(شامل 40 مؤسسه تخصصى و موضوعى قرآن كريم)

معرفی اجمالی موسسه قرآنی تفسیر جوان :

 

مؤسسة قرآني تفسير جوان مجموعه ای متشکل از ده موسسه تخصصی و موضوعی قرآنی است که  به منظور توسعة فرهنگ انسان‏ساز قرآنی در جامعه خصوصاً برای گروه سنی کودک ، نوجوان ، جوان ، زنان و خانواده تأسيس شده است. شمّه ‏اي از فعاليت‏هاي مؤسسه به شرح ذيل است:

 

 

 

1.  تأليف 1000 عنوان كتاب موضوعي قرآني بر اساس نيازسنجي قرآني كه به صورت تحقيقات ميداني از دانش ‏آموزان و دانشجويان     اعلام نظر شده و غالبا به صورت کتب کوچک در قطع جیبی یا پالتويي با حجم كم و قيمت ارزان تحت عناويني هم‏چونباستان شناسی ،هنرهای دستی ،رنگ شناسی ، راز خوشبختي, قرآن‏شناسي جوان, روش چكيده ‏نويسي موضوعي تفسير قرآن, لغت شناسی و مفاهیم قرآن کریم , فقر و ثروت از ديدگاه قرآن ، باستان شناسی ، رنگ شناسی ، موسیقی و . . .

 

2 .ترجمة انگليسي و عربي 8 كتاب: جلد 1 و 30 تفسير بيان, جلد 26 و 27 تفسير جوان, روش انس با قرآن, قرآن‏شناسي جوان, فرهنگ‏نامةقرآني جوان, راز خوشبختي.

 

3.تأليف و چاپ «روزنامه ديواري پيام آسماني» با موضوعات متنوع قرآني جهت نصب در مكان‏ها و معابر عمومي نظير دانشگاه‏ها, دبيرستان‏ها. اين روزناهر یک از این روزنامه ‏هاي ديواري, چكيده كتاب های  تفسير موضوعي قرآن كريم تالیفی موسسه می باشد .

 

4.  تأليف و انتشار كارت‏هاي جيبي «گلهاي آسماني» حاوي رهنمودهاي قرآن در موضوعاتي همچون: خواص و فضيلت سوره‏ هاي قرآن, آيات داراي اسم اعظم (احتمالاً), علوم قرآني براي كودكان و نوجوانان.

 

5.راه اندازي «كتابخانة تخصصي قرآن كريم» و «باشگاه انديشه ‏هاي آسماني» براي جوانان.

 

6. راه اندازي اولين سايت جهاني اينترنت با نام «پايگاه قرآن پژوهي» به منظور معرفي  10000عنوان كتاب قرآني به همراه چكيده اي از محتواي آنهاطراحي «مسابقات تفسير موضوعی قرآن كريم» در مقاطع راهنمايي, دبيرستان و دانشگاه.

 

7 . طراحي«جوايز دربردارندة پيامهاي قرآني»، ويژة برندگان مسابقات مختلف در سطح كشور.

 

8 . ارائه و انجام  پروژه ‏هاي «پژوهشي و كاربردي قرآني» در جهت پيشبرد مصالح ملي هم‏چون محيط زيست از ديدگاه قرآن.

 

9. ابداع و آموزش طرح ملي روش انس با قرآن (ويژة جوانان) براي اولين بار, به منظور مراجعة موضوعي فوري به تفاسير قرآني.

 

10. تاليف 1000 عنوان كتاب با موضوعات مختلف كاربردي قرآني

شرح توفیقات (رزومه) اتحادیة مؤسسات قرآنی تفسیرجوان

 

         

          به استحضار میرساند «اتحادیة مؤسسات قرآنی تفسیرجوان (پژوهشی، آموزشی)» تشکلی رسمی، قانونی و مردمی است که در مــدت فعــالیت 20 سالة  خود اقـدامـات زیر را در داخل کشـور و 18 کشــور خارجـــی انجـــام داده اســـت:

1- جمع آوری، دسته بندی و ارائه راه کارهای اجرایی مربوط به مطــالبات قرآنی مقام معظم رهبری «زیدعزّه» درعرصه های مختلف قرائت، ترجمه، مفاهیم، حفظ، تفسیر و تدبر، حاکمیت قرآن، پژوهش های قرآنی، مسابقات قرآنی، انس، عمل و رفتارسازی قرآنی و فرهنگ و سبک زندگی اسلامی (قــرآن و مهـارت هـای زندگـی).

2- تــدویــن مجمــوعة 120جلدی تفسیر موضــوعــی قرآن کـریـم (نخستین بانک جهــانی قرآن پــژوهـــی).

3-آموزش«رایگان»500.000 نفر از طریـق «کارگاههای آموزشی قـرآن و مهارتهای زندگی»و سایر برنامه های آموزشی.

4-جذب، آموزش، سازماندهی و بکارگیری «5000 پژوهشگر جوان»و تألیف و نشر «/1000 عنوان» آثــار موضوعی، کاربردی و میان رشته ای قرآنی با نظارت  تخصصی 100 نفر اعضاء هیئت علمیِ این اتحادیه.

5-تألیف«9 تفسیر کاملاً تخصصی» برای 9 جمعیت هدف (برای نخستین بار درجهان اسلام) با عناوین تفسیرکودک، تفسیرنوجوان، تفسیرجوان، تفسیر زنان، تفسیرمردان،  تفسیر خانواده، تفسیر مشـاغل، تفسیرمساجد و تفسیر قطره ای (تفسیـر یـک جلدی جوان).

6-تألیف مجموعة 4 جلدی «قرآن و مهارتهای زندگی» با موضوع «سبک و فرهنگ زندگی اسلامی» که نخستین نگاه جامع تخصصیِ قرآنی و روایی به این موضوع مبتلابه برای همة انسانها خصوصاً جوانان عزیز در کشـورهای اسلامی می باشد و اصل طرح به ضمیمة بسته های آموزشی  آن به  تأییــد سازمــان تبلیغـات اسلامی نیز رسیده است.

7-ترجمه و  نشـر آثـــار یادشـــده به «14 زبان زندة دنیا» که در حـال انجام است.

8-تألیف و چاپ و نشرگستردة «نخستین دیکشنری یک جلدی لغات و مفاهیم قرآن» به سه زبان فارسی، عربی، انگلیسی. لازم به توضیح است که قبل ازاقدام ما فقط تورات و انجیل درجهان دیکشنری لغات داشتند و برای کتاب آسمانی مسلمانـان این امکـان فراهم نشده بود.

9-توزیــع «رایگــان» آثار اتحادیه به افراد بی بضاعت بدون هیچگونـه محـدودیـت، براســاس دستــورالعمـل مربوطه.

10- تألیف نمونة کتابهای درسی مدارس«شیعیان امریکا و اروپا»در موضوعات قرآن، اصول عقاید، احکام، اخلاق و تاریخ اسلام.

11- تأیید کتب خاص یا سبک تحقیق آثار قرآنی این اتحادیه از سوی مراجع عظام تقلید و علمای برجستة حوزه های علمیه نظیر حضرات آقایان مکارم شیرازی، جعفرسبحانی، نوری همدانی، محمدیزدی، مرتضی مقتدایی،  ابوالقاسم خزعلی، علی اصغردستغیب، قرشی، مرحوم آیت الله معرفت و... .

12- راه اندازی «نخستین کتابخانة تخصصی قرآن و حدیث»در تهران که استفادة از آن برای عموم «آزاد و رایگـان» می باشد.

13-تـولیـد  نــرم افـــزار آثـــار مؤسسه جهت نصـب بر روی تلفن های همـراه.

          لازم به توضیح است که عمدة آثـار این مؤسسه خلاصه برداری، گردآوری، تدوین و موضوع بندی مباحث قرآنی با استفاده از 4 منبع اصلی تفسیر مجمع البیان، المیزان، نمونه ومنشورجاوید می باشد. لذا ازهمة علمای اعلام وپژوهشگران قرآنی تقاضامی کنیم تا دراین حرکت علمی که باهدف توسعة فرهنگ قرآن کریم انجام شده است با ما همکاری نموده و این مجموعه را ازنصایح، انتقادات و  پیشنهـادات خود محروم نفرمایند.

                                                     دکتر محمد بیستونی

 

رئیس اتحادیه مؤسسات قرآنی تفسیرجوان (پژوهشی، آموزشی)